Ko iegādāties pirms bērniņa piedzimšanas?

Katrs vecāks vēlas, lai viņa mazulim būtu viss nepieciešamais. Gatavošanās pirmā bērna piedzimšanai ir īpaši rūpīga, jo vecāki vēl neapzinās, kas tad mazulim īsti vajadzīgs, bet nākamo bērnu gadījumā ir jau zinošāki. Šajā rakstā parunāsim par to, ko noteikti vajadzētu iegādāties savam mazulim, lai viss būtu skaisti sagatavots jaunā cilvēka nākšanai pasaulē.

Noteikti jāiegādājas bērnu drēbītes

Vecāki noteikti vēlas, lai viņu mazuļiem būtu moderns apģērbs. Bet vēl svarīgāks par moderno izskatu ir zīdaiņu apģērba materiāls. Runājot par mazuļu drēbēm, noteikti jāizvēlas kokvilnas vai organiskās kokvilnas apģērbs, jo tas ir mīksts un ļauj mazuļa ādai elpot. Bet ko tieši pirkt?

  • 5-8 bodiji – izvēloties bodiju, noteikti dodiet priekšroku bodijiem, kas aiztaisāmi priekšpusē, jo ​​tos ir ērtāk uzvilkt mazulim.
  • 5-8 krekli - ja mazulis jau prot turēt galvu, iesakām iegādāties arī krekliņus.
  • 5-8 bikšu pāri - ja mazulis ir ģērbies bodijā/krekliņā, tad jāvelk arī legingi vai bikses. Ja mazulis vēl ir jaundzimušais, ir vērts iegādāties bikses ar aizvērtiem galiem, jo ​​mazulim zeķītes vēl neturēsies kājās.
  • 2-3 cepurītes – mazulim jāiegādājas arī cepures. Vasarā dzimušajiem mazuļiem jāizvēlas plānas galvassegas, bet vēsākā laikā dzimušajiem mazuļiem jābūt biezākai cepurītei, lai ausis būtu siltumā.
  • 4-6 pidžamu komplekti - arī guļot mazulim vajadzētu būt drēbēm.
  • 2-3 džemperi vai jakas – iesakām izvēlēties priekšpusē aizpogājamus džemperus un jakas. Ja mazulis vēl neprot noturēt galvu, ieteicams izmantot priekšpusē aiztaisāmu apģērbu, jo ir ļoti grūti uzvilkt drēbes, kas jāvelk pāri galvai.
  • Zeķes – mazulim jābūt zeķītēm, lai pēdām būtu silti.
  • Kombinezons – ja jūsu mazulis ir piedzimis vēsajā gada laikā, tad noteikti vajadzētu iegādāties kombinezonu, lai mazulim būtu silti.
  • Iesakām iegādāties arī cimdiņus mazulim, kurus vajadzētu valkāt līdz viena mēneša vecumam, jo mazuļi ar nagiem var nejauši saskrāpēt sev seju.

Jāpatur prātā arī tas, ka mazuļu drēbītes jāmazgā tikai ar mazuļiem paredzētu veļas pulveri, jo pretējā gadījumā tas var kairināt viņu ādu.

Rūpēm par mazuli nepieciešams iegādāties vairākus piederumus

Ikviens vecāks vēlas, lai viņa mazulim būtu ērti un labi, kā arī lai rūpes par mazuli būtu pēc iespējas vieglākas. Turpinājumā dalāmies ar ieteikumiem, ko ir vērts iegādāties mazulim.

  • Bērnu gultiņa - mazulim noteikti ir vērts iegādāties savu guļamvietu. Bērnu gultiņai ir jāiegādājas arī stiprs un plakans matracis, kas ieguļ gultā tā, lai starp gultas malu un matraci neiederētos divi pirksti. Bērnu gultiņai ir jāiegādājas arī piemēroti palagi.
  • Bērnu uzraudzības monitors – ar tā palīdzību var vērot mazuli, kamēr vecāks atrodas citā istabā. Varat izvēlēties radioaukles ierīci vai arī ierīci ar kameru un video attēlu. Bērnu monitors ar video attēlu jānovieto tā, lai mazulis būtu redzams pilnībā.
  • Pārtinamais galdiņš vai kumode ar pārtinamo virsmu – ir ērti nomainīt autiņbiksītes mazulim uz pārtinamā galdiņa. Jāsagatavo arī autiņbiksītes un autiņbiksīšu krēms mazulim, kas jālieto, ja āda zem autiņbiksītēm ir apsārtusi un jutīga. Tāpat mazulim būtu jāiegādājas arī mitrās salvetes, kuras labi izmantot mainot autiņbiksītes.
  • Rati - noteikti ir vērts iegādāties mazulim ratus, ar kuriem ir ērti doties pastaigā.
  • Autosēdeklītis – tā kā mašīnā brauks arī mazulis, svarīgi, lai viņa drošība būtu garantēta.
  • Rotaļu paklājiņš – kad mazulis jau mācās rāpot, viņam ir savs paklājiņš pasaules izzināšanai.
  • Ķengursoma vai slings – ja māmiņa vēlas ērti nēsāt bērnu sev līdzi, tad tam labs rīks ir ķengursoma vai slings, kurā mazulis ir ērti piekļauts mammai.
  • Zīdaiņu šūpuļkrēsls – atrodoties šūpuļkrēslā, mazulis var labi novērot apkārtni. Tā kā krēsliņš nomierinoši kustas, tad tas padara arī mazuli mierīgāku.
  • Nagu šķēres – mazuļiem nagi aug ātri, un nagu griešanai jāiegādājas nagu šķērītes.

Mazuļa zīdīšanai ir vajadzīgi daži palīglīdzekļi

Mammas krūts piens ir vajadzīgs mazuļa augšanai, tāpēc ir ieteicams iegādāties arī dažus palīglīdzekļus, kas ir vajadzīgi mazuļa zīdīšanai.

  • Jaundzimušajiem ir vērts iegādāties pudelīti. Lola&Lykke ir pudelīte ar pretkoliku sistēmu, kurai ir mīksts silikona knupītis, kā arī tajā iespējams atslaukt pieniņu. Pudelītes knupīši ir pieejami dažādiem mazuļa vecumiem – jaundzimušajiem, 3 mēnešu un 6 mēnešu vecumam. Knupi ir nepieciešams mainīt, jo ar vecumu mainās knupja plūsmas stiprums.
  • Elektriskais krūts piena pumpis – tas ir svarīgs, lai mamma varētu atslaukt pieniņu, kad viņa dodas prombūtnē. Turklāt krūts piena pumpja izmantošana palīdz stimulēt krūts piena veidošanos. Izmantojot krūts piena pumpi, iesakām iegādāties arī krūts piena uzglabāšanas maisiņus piena uzglabāšanai. Esam rakstījuši vairāk par krūts piena atslaukšanu arī mūsu blogā.
  • Krūts piena pumpja piltuves – izmantojot krūts piena pumpi, ir ļoti svarīgi iegādāties pareizā izmēra krūts piena pumpja piltuvi. Nepareiza izmēra piltuve var padarīt atslaukšanu sāpīgu un krūtis jutīgas. Piltuvju izmērs laika gaitā var mainīties, un abām krūtīm var būt arī dažāda izmēra piltuves.
  • Krūtsgalu uzgaļi un gēla spilventiņi – daudzām māmiņām zīdīšana var padarīt krūtis jutīgas. Sāpju atvieglošanai iesakām iegādāties māmiņai sev krūtsgalu uzgaļus vai gēla spilventiņus, kurus var izmantot gan kā silto, gan vēso kompresi.

Mazulim ir nepieciešami arī vannošanās piederumi

Mazulis jāmazgā apmēram trīs reizes nedēļā, citādi viņa āda var kļūt sausa. Bērna vannošanai jāiegādājas šādas lietas:

  • Mazuļa vanna – mazuļa vannai jābūt apaļai, lai bērns nesaskrāpētu sevi. Vannai jāiegādājas arī vannas ieliktnis, jo tad bērns ir pasargāts un tas padara mazgāšanos ērtāku.
  • Bērnu šampūns un dušas želeja – mazulim noteikti ir jābūt piemērotiem mazgāšanas līdzekļiem mazulim. Pērkot mazgāšanas līdzekļus mazuļiem, pārliecinieties, ka tie nesatur ķīmiskas vielas un pH līmenis ir aptuveni tāds pats kā ādai, apmēram 5,5. Var izvēlēties arī tādus mazgāšanas līdzekļus, kas nesatur alkoholu, un satur dažādus vitamīnus, piemēram, A, E vai D vitamīnus.
  • Mīkstie vannas dvieļi mazuļa nosusināšanai.

Sagatavojieties arī tam, ka mazulis var saaukstēties vai saslimt ar vīrusu slimību

Zīdaiņi un mazi bērni slimo biežāk nekā pieaugušie. Mazuļa ārstēšanai ir vērts iegādāties vairākus palīglīdzekļus.

  • Deguna aspirators – tā kā mazuļiem iesnas var būt vairākas reizes gadā, iesakām nekavējoties iegādāties elektrisko deguna aspiratoru, ar kuru var ātri un nesāpīgi izvadīt gļotas no mazuļa deguna. Par mazuļa iesnu ārstēšanu esam rakstījuši arī mūsu blogā.
  • Inhalators – zīdaiņiem var rasties arī klepus. Labākais palīglīdzeklis mazuļa klepus ārstēšanai ir inhalators. Bērni, kas ir vismaz divus gadus veci, jau var lietot arī klepus sīrupu. Vairāk par mazuļa klepus ārstēšanu varat lasīt mūsu blogā.
  • Bezkontakta termometrs – ja ir aizdomas, ka bērnam varētu būt drudzis, tad ērtākais palīglīdzeklis temperatūras izmērīšanai ir bezkontakta termometrs. Vairāk par bērna temperatūras mērīšanu var izlasīt mūsu blogā.