Mazuļa iesnu gadījumā palīdz deguna aspirators

Iesnas jeb gļotādas iekaisums ir izplatīta problēma bērniem un maziem bērniem ziemas sezonā. Kamēr pieaugušie pēc vīrusu izraisītām iesnām atveseļojas pāris nedēļu laikā, mazuļa iesnas ir ļoti ilgstoša slimība, ja tās neārstē. Sākumā mazuļi elpo tikai caur degunu, tādēļ, ja mazuļa deguns ir aizlikts, viņš nevar elpot un smadzenes netiek nodrošinātas ar pietiekamu skābekļa daudzumu. Iesnas var izraisīt arī vidusauss un deguna blakusdobumu iekaisumus, kas var izraisīt vairākas problēmas, piemēram, klepu, apgrūtinātu elpošanu un enerģijas līmeņa pazemināšanos. Izmantojot deguna aspiratoru, elpceļi ir atbrīvoti no izdalījumiem un bērns vieglāk atveseļojas no iesnām.

Kādas pazīmes liecina, ka mazulim ir iesnas?

Ja mazulim ir iesnas, viņa deguns ir vai nu aizlikts, vai, precīzāk, atvērts, t.i., izdalās gļotas, kas var būt pelēkas, dzeltenas vai zaļas. Bērniem var būt arī drudzis, kad viņiem ir iesnas. Turklāt bērnam var būt kairinātas acis – asarojošas vai apsārtušas – un limfas asinsvadi var būt pietūkuši. Bērna iesnas noteikti jāārstē, lai novērstu vidusauss un deguna blakusdobumu iekaisumus, kas arī var kļūt hroniski.

Ko darīt, ja mazulim ir aizlikts deguns?

Mazuļa iesnu ārstēšana ir grūtāka nekā pieaugušā, jo mazulis neprot pats šņaukt degunu. Tāpēc ir ļoti svarīgi iesnu ārstēšanu sākt pēc iespējas agrāk. Kā viens variants ir mazulim degunā iepilināt sālsūdens pilienus, taču jārēķinās, ka tad izdalījumus no mazuļa deguna neizdosies dabūt laukā. Tāpēc iesakām izmantot deguna aspiratoru, kura mīkstais uzgalis nekairina mazuļa degunu un kas palīdz pilnībā izvadīt izdalījumus no mazuļa deguna.

Kā izmantot deguna aspiratoru?

Ja mazuļa deguns ir aizlikts, mazulis jāpaņem ar muguru pret jūsu krūtīm. Elektriskā deguna aspiratora uzgalis jāievieto nāsī, vērsts pret acs ārējo kaktiņu, jo tā gļotas no deguna nāk laukā vislabāk. Ja degunā ir biezāks sekrēts, tad jāpievieno arī nedaudz fizioloģiskā šķīduma. Lietojot deguna aspiratoru, ir jāizvēlas pareizais ātrums. Ja deguns ir atvērtāks, pietiek ar mazāku jaudu. Gļotas no deguna tiek dabūtas laukā ļoti ātri, un pēc tam uzgalis jānomazgā ar remdenu ūdeni un jāļauj nožūt.

Nosiboo deguna aspirators palīdz novērst sinusītu

Nosiboo deguna aspirators ir labs līdzeklis mazuļa iesnu ārstēšanai, jo tas ir izstrādāts sadarbībā ar ārstiem un zinātniekiem. Tas palīdz ātri un ērti izvadīt sekrētu no mazuļa deguna. Ierīce ir arī aizsargāta pret pārmērīgu izmantošanu. Proti, ierīce pati izslēdzas, ja tā ir pārāk ilgi strādājusi. Kā arī aspiratora uzgalis ir atkārtoti lietojams – tas tikai jānotīra pēc katras lietošanas reizes. Nosiboo deguna aspirators palīdz atvieglot bērna iesnas viegli un droši.

Kādi ir iesnu simptomi maziem bērniem?

Deguns ir vai nu aizlikts, vai tekošs. No deguna var izdalīties pelēcīgas, dzeltenas vai zaļas gļotas. Var būt drudzis. Tikmēr var būt arī acu asarošana vai pietūkuši limfmezgli.

Vai jādodas pie ārsta, ja mazam bērnam ir iesnas?

Ja bērna iesnas divu nedēļu laikā neuzlabojas, jākonsultējas ar ārstu.

Kā izmantot deguna aspiratoru?

Maigi novietojiet bērnu ar muguru pret paša krūtīm. Elektriskā deguna aspiratora uzgalis jāievieto nāsī, vērsts pret acs ārējo stūri. Ja deguns ir vairāk aizlikts, ir jāizmanto lielāks ātrums. Izvadiet gļotas no deguna.

Kā ārstēt mazam bērnam iesnas?

Maza bērna iesnu ārstēšanā var palīdzēt deguna aspirators, ar kura palīdzību ir iespējams ātri un droši izvadīt gļotas no bērna deguna. Deguna aspiratoram var pievienot arī fizioloģisko šķīdumu. Tāpat ārstēšanai var izmantot arī sālsūdens pilienus.

Cik ilgi mazuļa iesnas var ilgt?

Tā kā mazuļu elpceļi ir šaurāki un pietūkst vairāk, tad zīdaiņu iesnu ārstēšana jāsāk pēc iespējas agrāk. Kamēr pieaugušie atveseļojas no iesnām ilgākais pāris nedēļu laikā, zīdaiņiem var būt nepieciešams ilgāks laiks, ja tās neārstē.