Dzelzs deficīts mūsdienās ir izplatīta problēma bērniem.

Dzelzs deficīta simptomi bērniem var būt diezgan dažādi. Biežākie dzelzs deficīta simptomi ir nogurums un vājums, bāla āda, slikta koncentrēšanās spēja un nemierīgs miegs. Bērniem ar dzelzs deficītu var rasties arī apetītes zudums, aizkaitināmība un biežākas saslimšanas, jo imūnsistēma kļūst vājāka. Dzelzs deficīta anēmijas gadījumā simptomi var pasliktināties un izraisīt fiziskās un garīgās attīstības aizkavēšanos. Sākotnējās pazīmes var palikt nepamanītas, tāpēc ir svarīgi uzraudzīt bērna enerģiju, apetīti un vispārējo veselības stāvokli.

 

Dzelzs deficīta profilakse

Kā vecāks Jūs varat novērst dzelzs deficītu, piedāvājot bērnam ar dzelzi bagātus pārtikas produktus, piemēram, gaļu, zivis, olas, pilngraudu produktus, spinātus un pākšaugus. Pārtika, kas bagāta ar C vitamīnu, piemēram, citrusaugļi, ogas un paprika, arī uzlabo dzelzs uzsūkšanos. Jāizvairās no pārmērīgas tējas un piena lietošanas kopā ar dzelzi bagātiem pārtikas produktiem, jo tie var kavēt dzelzs uzsūkšanos. Taču mūsdienās ir daudz bērnu, kuri ir izvēlīgi ēdāji un ēdienkarte bieži vien nav pietiekama, lai uzturētu dzelzs rezerves. Ja bērna uzturs nav pietiekams, lai novērstu dzelzs deficītu, var apsvērt dzelzs uztura bagātinātāju izmantošanu, piemēram, Kidsmed Iromed dzelzs sīrups bērniem, kas ir klīniski pierādīts un efektīvs risinājums dzelzs deficīta profilaksei.

Kāpēc izvēlēties Kidsmed Iromed dzelzs sīrupu?

Tas ir klīniski pierādīts dzelzs sīrups bērniem. Satur vitamīnus B6 un B12 (B6 un B12 vitamīni ir izšķiroši bērnu veselībai un attīstībai. Pietiekama šo vitamīnu uzņemšana atbalsta vielmaiņu, nervu sistēmu, imunitāti un garīgo attīstību), palīdz paaugstināt feritīna līmeni, nekairina gremošanas sistēmu un neizraisa aizcietējumus.

 

Pateicoties Lipofer® mikrokapsulām, tam ir augstāka uzsūkšanas spēja un patīkama garša.

Iromed dzelzs sīrupa pievienošana bērna ikdienas rutīnai var būt vienkārša, ja tā ir saistīta ar jau iedibinātu darbību, piemēram, rīta maltīti vai zobu tīrīšanu. Tā kā Kidsmed Iromed dzelzs sīrupam bērniem nav nepatīkamās dzelzs garšas un tam ir patiešām patīkama garša, bērni lielākoties to labprāt ar prieku uzņem.

Klīniskie pētījumi liecina, ka bērnu dzelzs sīrups Iromed ir efektīvs feritīna līmeņa paaugstinātājs – bērni, kas piedalījās pētījumā, savus rādītājus uzlaboja pat par 69%. Tas palīdz novērst anēmiju un atjaunot dzelzs rezerves. Iromed ir paredzēts bērniem no 3 gadu vecuma, bet ar ārsta piekrišanu var lietot arī mazākiem bērniem.

Dzelzs deficīta un anēmijas novēršana ir vieglāka nekā to seku novēršana. Lai saglabātu veselību un atjaunotu dzelzs līmeni, izvēlieties Kidsmed Iromed dzelzs sīrupu bērniem - zinātniski pierādītu un bērniem piemērotu risinājumu.