1:10 sievietēm ir problēmas ar urīna noplūdi (sportojot, klepojot, smejoties, lēkājot uz batuta utt.). Vairāk nekā pusei sieviešu, kas vecākas par 50 gadiem, ir kādas pakāpes iegurņa orgānu prolapss jeb noslīdējums. Līdz 80 gadu vecumam 13–19% sieviešu bija jāveic operācija noslīdējuma dēļ. Diezgan biedējoši skaitļi...

Kas ir noslīdējums?

Noslīdējums ir stāvoklis, kad viens vai vairāki iegurņa orgāni ir izkustējušies no savas pareizās pozīcijas un ieslīd makstī vai pat ārā no tā. Tas ir saistīts ar saistaudu struktūru un muskuļu vājināšanos un atslābināšanos, kas notur iegurņa orgānus pareizajā stāvoklī. Noslīdējums var ietvert dzemdi, zarnas, urīnpūsli un pēc dzemdes izņemšanas arī dzemdes kaklu vai maksti (1).

Spēcīgi un trenēti iegurņa pamatnes muskuļi nodrošina labu urīnpūšļa un seksuālo funkciju un notur iekšējos orgānus pareizā pozīcijā!

Problēmas ar iegurņa pamatnes muskuļiem var radīt, piemēram:

  • grūtniecība,
  • dzemdības,
  • hronisks aizcietējums,
  • liekais svars,
  • smēķēšana,
  • menopauze,
  • neiroloģiskas problēmas.

Vāju iegurņa pamatnes muskuļu simptomi var būt:

  • urīna noplūde klepojot, šķaudot, lēkājot;
  • pārāk bieža urinēšana naktī;
  • sāpes makstī, sāpes dzimumakta laikā;
  • aizcietējums;
  • noslīdējums.

 

Lai novērstu urīna nesaturēšanu un orgānu prolapsu un atvieglotu stāvokli, ir ļoti svarīgi iemācīties pareizi sasprindzināt iegurņa pamatnes muskuļus.

Par problēmām ar iegurņa pamatni nav jākaunas!

Lai gan tās ir ārkārtīgi izplatītas sieviešu problēmas, daudzas sievietes nezina, ka šīm problēmām ir risinājums. Tāpat par šīm problēmām nemēdz runāt pat ar speciālistiem, un rodas viltus kauna sajūta.

Nav iemesla kaunēties, un ir vairāki veidi, kā saņemt palīdzību:

  1. Sieviešu fizioterapeits/iegurņa pamatnes muskuļu fizioterapeits, kurš novērtēs jūsu stāvokli un nepieciešamības gadījumā sagatavos atbilstošu treniņu plānu iegurņa pamatnes muskuļu trenēšanai. Parastam cilvēkam var būt grūti noteikt, vai jūsu muskuļi ir vāji vai saspringti – neuztraucieties, iegurņa pamatnes fizioterapeits noteikti var palīdzēt.
  2. Iegurņa pamatnes treniņierīces, piemēram, EMY viedais iegurņa pamatnes muskuļu trenažieris
  3. Ķirurģiska iejaukšanās

 

Pirmajiem diviem ideālā gadījumā vajadzētu iet roku rokā, lai sasniegtu visefektīvākos rezultātus.

 

Pēc 3 nedēļām jūs varat smieties bez piles biksēs!

Jūs noteikti esat dzirdējuši izteicienu "Es gandrīz pieliku bikses no smiekliem" vai "neliec man smieties, savādāk piečurāšu bikses!" ? Patiesībā, smejoties, bieži rodas urīna noplūde. Ja smejoties nevarat kontrolēt savu urīnpūsli, tas var radīt neērtības.

Mēs vēlamies, lai jūs atkal varētu smieties, neuztraucoties par slapjām biksītēm. Šī iemesla dēļ ir izstrādāts EMY – viedais iegurņa pamatnes muskuļu trenažieris, kas, starp citu, ir arī efektīvs līdzeklis pret urīna noplūdi.

Pirmais solis uz atveseļošanos ir palīdzības meklēšana! Konsultējieties ar savu ārstu un pastāstiet viņam par savu problēmu. Jūs varat atkal stiprināt iegurņa pamatni, veicot iegurņa pamatnes muskuļu treniņus. Viedais un bezvadu iegurņa pamatnes muskuļu trenažieris Emy jums palīdzēs šajā jautājumā. Pateicoties biofeedback tehnoloģijai, jūs varat aktīvi trenēt un stiprināt iegurņa pamatni, lai urīna noplūde smejoties drīz kļūtu par pagātni.

 

Kādi ir iegurņa pamatnes muskuļu stiprināšanas vingrinājumi?

Lai stiprinātu iegurņa pamatnes muskuļus, tos ir PAREIZI jāsasprindzina un jāatslābina. Šeit nedrīkst aizmirst, ka atslābināšana ir tikpat svarīga kā muskuļu sasprindzināšana.

Iegurņa pamatnes muskuļu sasprindzināšanai

lai sasprindzinātu iegurņa pamatnes muskuļus dziļi izelpojiet (vēders ievelkas) un sasprindziniet iegurņa pamatnes muskuļus (it kā būtu jāaiztur "vēlmi pačurāt").  Sasprindzinot iegurņa pamatnes muskuļus, ir jāseko līdzi, lai sēžas un augšstilbu muskuļi nebūtu sasprindzināti. Piepūlei jābūt apmēram 70-80% no maksimālās. Ir svarīgi sajust visa iegurņa pamatnes aktivizēšanos. Atrodiet savus gurnus un virziet pirkstus dažus centimetrus vēdera virzienā. Sasprindzinot iegurņa pamatnes muskuļus, tur ar pirkstiem vajadzētu sajust aktivizāciju. Atslābinoties sasprindzinājums tur pazūd.

 

Iegurņa pamatnes muskuļu atslābināšanai

lai atslābinātu iegurņa pamatnes muskuļus ieelpojiet (vēders uzpūšas) un atslābiniet iegurņa pamatnes muskuļus. Ļoti svarīgi ir pilnībā atslābināt iegurņa pamatnes muskuļus un neturēt tos sasprindzinātus.

 

Ja nezināt, kā pareizi sasprindzināt un atslābināt muskuļus, fizioterapeits sniegs norādījumus.

Kā Emy palīdz nostiprināt iegurņa pamatnes muskuļus?

Emy strādā kopā ar mobilo lietotni. Emy lietotnē ir vairāk nekā 30 dažādu spēļu. Spēlē ir jāsasprindzina vai jāatslābina iegurņa pamatnes muskuļi atbilstoši norādījumam. Vingrinājumi būtībā ir tādi paši kā fizioterapeita nozīmētie. Spēles priekšrocība ir tāda, ja, veicot vingrinājumus, pati nevari pateikt, vai piepūle vai relaksācija ir pietiekama, tad Emy to noteiks uzreiz. Tāpēc varat būt pārliecinātas, ka katrs vingrinājums būs veikts pareizi.

Emy lietotāju atsauksmes liecina, ka rezultāti ir pamanāmi aptuveni 3 nedēļu laikā. Treniņu ilgums ir 5-15 minūtes 3-5 reizes nedēļā atkarībā no problēmas smaguma pakāpes. Pēc šī perioda lietotājas atkal varēja lietot tamponu (tam neizkrītot), jāt ar zirgu, doties uz zumbu, pārgājienā... Urīnpūšļa kontrole smejoties vairs nebija problēma!

KONSISTENCE ir vissvarīgākais, lai gūtu rezultātus. Ja jau parādās pirmie rezultāti, neaizmirstiet, ka ir svarīgi un nepieciešams turpināt treniņus, līdz problēma ir pilnībā pārvarēta.