Pirms man bija bērni, uzskatīju, ka iesnas nav slimība, taču pēc tam, kad mūsu ģimenē parādījās mazais Olivers, kuram no piecu mēnešu vecuma iesnas nāca ar katru augošo zobu, sapratu, cik ļoti esmu kļūdījusies.  Bērns ar iesnām apgrieza kājām gaisā visas ģimenes dzīvi. Aizlikta deguna dēļ viņš nav ēdis, nav gulējis un, nomodā esot, pastāvīgi bija niķīgs.

 

Sāku meklēt risinājumu, jo šīs gandrīz ikmēneša šausmas nevarēja turpināties. Vispirms meklēju palīdzību aptiekā, kur man piedāvāja divus dažādus aspiratoru variantus - manuālu Rhinomer un ar baterijām darbināmu izstrādājumu.

Nolēmu izmēģināt lētāko variantu  - tātad Rhinomeru. Pirmie mēģinājumi ar to bija pilnīgs murgs. Bērns nepalika mierā stāvot ne mirkli, kliedza un spiedza, viena deguna attīrīšana prasīja desmitiem minūšu un simtiem nervu šūnu. Vienubrīd mēs tomēr dabūjām šo ķepu gatavu, taču filtri ātri nolietojās, jo katru reizi ir bijis neiedomājami daudz sekrēta. Vienai tīrīšanas reizei bija nepieciešamas apmēram 2-3 sprauslas, kas nav īpaši lēts prieks!

Es gan mēģināju sagriezt filtrus no švammēm, taču tie bija nepareizā formā un blīvējums, lai gaiss varētu iziet cauri, nebija pietiekams. Turklāt turēt ar vienu roku kliedzošo mazuli un ar otru aspiratoru un tad vēl ar visu savu sparu mēģināt iztīrīt mazulim degunu, nē - tam bija jābūt citam risinājumam. Kādā brīdī izlasīju Facebooka mazuļu grupā par Nosiboo, kurš tika slavēts kā debesu dāvana.  Ātri devos uz viņu mājaslapu un opā, 139eur!!!

Sākumā cena mani patiešām nobiedēja. Aizvēru lapu ciet un aizgāju atkal darboties ar Rhinomeru. Tomēr, kad puika vairākkārt pamanījās noņemt  šļūteni no sprauslas un atkal vajadzēja jaunus filtrus, es sapratu, ka man ir jāizmēģina Nosiboo. Ar smagu, bet cerību pilnu sirdi nospiedu "maksāt" un sāku gaidīt paciņu.

Jau nākamajā dienā man tā bija mašīnā. Pēc tam es to atvedu mājās un iedarbināju, un no tās atskanēja kārtīga putekļsūcēja skaņa, kas brīnumainā kārtā apklusināja manu mazuli. Viņš sāka meklēt skaņas avotu ar acīm, un tikai dažu sekunžu laikā es dabūju viņa degunu tīru. Dažu sekunžu laikā! Es biju pilnīgi neizpratnē un prātoju, kāpēc es jau iepriekš nebiju to pasūtījusi, cik daudz enerģijas un nervu es būtu ietaupījusi. Pēc otrā bērna piedzimšanas man bija daudz, daudz drošāka sajūta saaukstēšanās gadījumā. Es zināju, ka pat tad, ja manam jaundzimušajam ir iesnas, man skapī gaida jauka lietiņa.

Jā, visi Nosiboo aspiratori ir pieejami no dzimšanas līdz brīdim, kad mazulis iemācās izšņaukt degunu.

Nosiboo aspiratoriem nav vajadzīgi papildu filtri vai citu papildu ieguldījumi (ja kopj un lieto ierīci atbilstoši norādījumiem). Pro sprausla, kas jums jāizmanto aspirācijai, ir tik maza un ērta, un, kas ir īpaši labi, Nosiboo uzgaļi deguna tīrīšanai ir izgatavoti no mīkstas gumijas, kas nesatur BPA. Turklāt šo ierīču tīrīšana nevar būt vienkāršāka. Viss, kas jums jādara, ir  savākšanas trauka mazgāšana ar tekošu ūdeni. Brīdī, kad Nosiboo parādījās mūsu ģimenē, bija tikai viena iespēja, bet tagad ir vēl ierīce ar nosaukumu Go, kurai, atšķirībā no Pro, nav nepieciešama pieslēgšana pie elektrotīkla,  tā darbojas ar uzlādējamu akumulatoru - izmantojiet to jebkur.

Tomēr es, iespējams, joprojām izvēlētos Pro, jo man ļoti patīk tā spēja pielāgot sūkšanas jaudu, Go darbojas tikai vienā līmenī, kas ir līdzvērtīgs PRO maksimumam. Bet abi noteikti ir mātes "labās rokas" titula cienīgi slimības periodā!