LOLA&LYKKE® CORE RELIEF GRŪTNIEČU ATBALSTA JOSTA

 

Vai grūtnieču atbalsta josta palīdz?

Atbalsta josta grūtniecības laikā palīdz mazināt sāpes muguras lejasdaļā, atbalstot jostas vietas un vēdera rajonus. Tavs ķermenis grūtniecības laikā rada hormonu, ko sauc par relaksīnu, kas padara elastīgākas saites un locītavas. Tavam ķermenim ir jāatbrīvo vieta mazulim. Šis relaksīna palielinājums nediskriminē tikai noteiktas zonas, un tiek ietekmēts viss ķermenis: piemēram, sakroiliakālā (SI) locītava, kas parasti palīdz stabilizēt iegurni, paliek elastīgāka. Tas var izraisīt sāpes muguras lejasdaļā, nervos un iegurnī. Grūtnieču atbalsta josta paceļ un sadala augošā vēdera svaru, palīdzot stabilizēt tavu vidusdaļu un nedaudz tai atpūsties. Maiga liftinga kompresija ir dabisks, noderīgs papildinājums vingrošanai, grūtnieču masāžai un stiepšanai, tavā ceļā cauri mātes lomas sāpēm.

 

Kādu grūtnieču atbalsta jostas izmēru man izvēlēties?

Šeit tev būs nepieciešama mērlente! Grūtnieču josta ir nedaudz cieši pieguļoša, tādēļ, ja pēc mērīšanās tev ir šaubas par pareizo starp diviem izmēriem, izvēlies lielāko. Ja esi apmēram 28. līdz 35. grūtniecības nedēļā, tev noteikti būs nepieciešama mērlente, bet, ja esi agrāk par to, tad tev vajadzēs nedaudz arī padomāt. Mēs vienmēr esam priecīgi palīdzēt tev atrast piemērotāko izmēru, tāpēc sazinies ar mums!

 

Kad nēsāt grūtnieču atbalsta jostu?

Tu nevēlies valkāt grūtnieču atbalsta jostu pārāk ilgu laiku, lai tā aizstātu darbu, ko veic tavi pamata muskuļi. Tā vietā vēlies stiprināt un atbalstīt šos muskuļus. Tu vari sākt valkāt atbalsta jostu, tiklīdz augošais vēders sāk radīt sāpes mugurā, iegurnī vai nervu sāpes. Jostas nēsāšana vingrošanas laikā var būt noderīga, ja, piemēram, trieciens no staigāšanas rada grūdienus cauri tavam ķermenim.

Josta palīdzēs tev uzlabot stāju, kas savukārt palīdzēs mazināt sāpes. Parasti sievietes sāk domāt par grūtnieču atbalsta jostas iegādi aptuveni 20. nedēļās, taču katra grūtniecība un katrs vēders ir atšķirīgs, tāpēc, iespējams, tev tāda nemaz nav vajadzīga, vai arī Tu saņemtu atvieglojumu, lietojot to vēl agrāk. Lūdzu, ņem vērā, ka mūsu grūtnieču Core Relief josta ir paredzēta apaļam vēderam, tāpēc, ja tev vēl nav izteikti parādījies vēders, tā var nebūt tev labākais risinājums.

 

Cik stundas dienā es varu tādu valkāt? Vai ir ērti sēdēt?

Tu vari nēsāt vēdera atbalsta jostu tik daudz, cik nepieciešams. Tomēr paturi prātā, ka tas ir ārējs rīks, nevis kaut kas, ko tev vajadzētu izmantot visu dienu ikdienas: tev ir jādarbina tie vēdera muskuļi, un, vēl jo vairāk, tev ir nepieciešama arī atpūta. Mēģini valkāt to, kad vingro vai jāpaveic kādi uzdevumi. Skaties, vai vari sakārtot māju bez tās. Piedomā par savu stāju un apsver iespēju veikt dažus maigus vēdera stiprināšanas vingrinājumus arī bez jostas.

Ir ērti sēdēt īsu laiku, taču, ja sēdi ilgāk, piemēram, skatoties Netflix, atstāj atbalsta jostu malā. Tā ir laba atpūta tavam vēderam, un kustība bez tās nāks par labu arī taviem vēdera muskuļiem.

 

Vai es varu to diskrēti valkāt zem drēbēm?

Mūsu grūtnieču atbalsta josta nav “plāna”, tāpēc tā nav neredzama zem drēbēm, un tā nav arī paredzēta tāda būt. Tomēr tā ir pietiekami diskrēta, lai to valkātu ar tumšas krāsas drēbēm, un, ja tev ir brīvāka blūze vai džemperis, tad tā var izskatīties pat neredzama.

Kad man vajadzētu sākt valkāt grūtnieču atbalsta jostu?

Tas ir atkarīgs no tavas grūtniecības, ķermeņa un mazuļa. Māmiņām, kuras parasti sazinās, ir apmēram 25. grūtniecības nedēļa, dažām akūts atbalsts ir nepieciešams tikai tuvāk dzemdību laikam, bet citām ir grūti un tā ir vajadzīga jau no paša sākuma – šeit nav vajadzētu/nevajadzētu, ir tikai tas, kā Tu jūties.

 

Kā un kur uzsildīt gēla paku? Kā ar tās atdzesēšanu?

Lai atdzesētu gēla paku, lūdzu, ievieto to saldētavā uz vismaz 2 stundām, lai sasniegtu maksimālu labumu.

Lai izmantotu gēla paku karstu, tev ir divas iespējas to uzsildīt:

Uzvāri tik daudz ūdens, lai nosegtu visu paku. Noņem verdošo ūdeni no karstuma, ielej to karstumizturīgā traukā tā, lai ūdens pilnībā pārklātu gēla paku. Atstāj to 5 minūtes, vai 10 minūtes, ja paka bija sasalusi pirms tam. Lūdzu, izņem gēla paku ar knaiblēm un ievieto jostas kabatā.

Gēla pakas uzsildīšanai var izmantot mikroviļņu krāsni. Lūdzu, izmanto vidēju siltumu 30 sekundes un ļauj atdzist 30 sekundes. Ja paka nav pietiekami karsta, izmanto 10 sekunžu intervālus, līdz gēla paka ir vēlamajā temperatūrā. Izņem no mikroviļņu krāsns ar knaiblēm vai biezu audumu, jo paka būs karsta.

Gēls iekšpusē nav indīngs, bet nav ēdams. Ja saturs nokļūst uz ādas, lūdzu, nekavējoties noskalo skarto zonu.

 

PIEZĪME: NELIETO UZ KAILAS ĀDAS KARSTU VAI AUKSTU.

LOLA&LYKKE® CORE RESTORE PĒCDZEMDĪBU JOSTA

 

Kādi būs mani ieguvumi no pēcdzemdību jostas?

Daudzas sievietes uzskata, ka pēcdzemdību kompresijas apģērba nēsāšana ir ideāls veids, kā atbalstīt ķermeņa atkopšanos pēc grūtniecības un dzemdībām.

Kompresija palīdz atgūties pēc dzemdībām, palīdzot vēdera muskuļiem atgriezties kopā, mazinot pietūkumu un sāpes mugurā un iegurnī, mazinot ķeizara rētas sāpes (un palīdz atveseļoties, jo kompresija veicina asins cirkulāciju) un iespējamu asiņošanu, uzlabojot tavu kustēšanos un ļaujot orgāniem atgriezties savās vietās. Atgriezties normālā stāvoklī ir daudz vieglāk, ja tev ir papildu atbalsts, kas nodrošina, ka tavs vēders nepadosies, kad Tu piecelsies. Un pēcdzemdību kontrakcijas ir reālas. Un sāpes un neveiklās sajūtas, kad viss atgriežas savās vietās. Atpūties un dod sev laiku atgūties!

Atceries, ka katrs ķermenis ir atšķirīgs un, ja tev ir garāks vai īsāks rumpis, šī josta var nedaudz atšķirīgi piegult. Parasti mēs varam pareizi noteikt tavu izmēru, lai to mazinātu, taču dažreiz kompresija var tikai pasliktināt tavu pašsajūtu, vai arī tā saraujas uz augšu, kad pārvietojies, vai vienkārši nejūties ērti. Sazinies ar mums, jo mēs ar prieku tev palīdzēsim visos šajos jautājumos!

 

Cik drīz pēc dzemdībām es varu valkāt pēcdzemdību jostu?

Laba ideja ir turēt pēcdzemdību jostu pie rokas, kad tuvojas dzemdības. Tas, cik drīz, un vai vispār, varēsi valkāt jostu, ir pilnībā atkarīgs no tavas dzemdību pieredzes! Daudzas māmiņas atstāj slimnīcu, valkājot pēcdzemdību jostu, citām liek nogaidīt dažas nedēļas – un dažām tiek teikts, ka ķermenis labāk atkopsies, neizmantojot kompresijas balstu vispār. Tātad tas ir atkarīgs!

Runā ar savu vecmāti, ārstu vai to personu, kas bija tavs speciālists, un izlem, pamatojoties uz to.

 

Kādu pēcdzemdību jostas izmēru izvēlēties?

Salīdzinot ar grūtnieču atbalsta jostu, pēcdzemdību vēdera josta ir nedaudz vaļīgāka, tāpēc apsver iespēju izvēlēties mazāko izmēru, ja šaubies starp diviem izmēriem. Pēcdzemdību apģērba izmēra noteikšana var būt mazliet sarežģīta, un patiešām nav universāla veida, kā noteikt vienu pareizo izmēru. Kopumā šajā gadījumā tas ir vairāk balstīts uz tavu izmēru pirms grūtniecības, bet tas, kā grūtniecība ir ietekmējusi tavu ķermeni, lielā mērā ir saistīts ar to, kurš pēcdzemdību jostas izmērs tev būs piemērots.

 

Kā uzlikt pēcdzemdību jostu virs manas ķeizargrieziena rētas?

Tava rēta var būt jūtīga un ik pa laikam var sāpēt, īpaši, ja klepo vai smejies, vai baro savu mazuli. Pēcdzemdību jostas nēsāšana pasargās griezuma vietu šajā laikā un ļaus justies ērtāk, atgriežoties pie ikdienas aktivitātēm.

Pēcdzemdību jostas uzlikšana ir kā parasti, taču ņem vērā rētu. Uzmanīgi ar spiedienu rētas vietā, jo tā joprojām ir ļoti "svaiga" un sarkana, tāpēc laba ideja varētu būt vispirms ļaut tai sadzīt dažas dienas.

Ieteicams to uzvilkt slimnīcā vai kopā ar vecmāti mājās, lai pārliecinātos, ka tā nav pārāk cieša (ja tev ir nepieciešams otrs roku pāris, lai to pievilktu, tad tev nepieciešams lielāks izmērs) un ka tā nekairina ne rētu, ne kādu citu ķermeņa daļu.

 

Man ir briesmīgas sāpes grūtniecības sākumā – grūtnieču josta joprojām ir pārāk liela, jo mans vēders joprojām ir mazs. Vai pagaidām varu valkāt šo jostu?

Lūdzu, nevalkā! Sāpes grūtniecības sākumā un nelabums ir briesmīga lieta, taču pēcdzemdību jostas kompresija šajā posmā var būt bīstama tavam mazulim. Konsultējies ar ārstu un apsver kāda brīvāka atbalsta apģērba valkāšanu, kas nekaitēs tavai grūtniecībai.